KatZmaV iz…

Succes komt niet vanzelf uit de lucht vallen. Daar gaat veel inzicht, technisch vernuft, logica en betweterigheid in zitten. En dan valt alles op z’n plek, en is dit het resultaat:


Ronny Kolenbrander
Zang, trompet, bluesharp
Ronny was ooit een hele grote op het wereldtoneel. Stadions, tv-programma’s, opnamestudio’s en hotelkamers waren zijn leefdomein. Publiciteitsstunts, relletjes, affaires en paparazzi waren de logische bijproducten van zijn leven als superster. Het idee om in een volstrekt omgekeerde wereld verder te leven sprak hem enorm aan: geen vrouwen, geen publiek, geen optredens en geen publiciteit: Ronny heeft zijn rust gevonden bij KatZmaV!


Rob Donderwinkel

Zang, sousafoon, trombone
Rob is het enige KatZmaV-lid met een gedegen muziekachtergrond. Al jong zong hij in het knapenkoor van de gemengde Baptistenparochie in een tot op heden niet teruggevonden Zuid-Limburgs klooster. Na zijn middelbare school studeerde Rob balalaika aan het conservatorium van Dronten. Een uit de hand gelopen diplomeringsbarbeque betekende onbedoeld het einde van zijn geliefkoosde instrument. Dit verklaart zijn overstap naar de minder brandbare sousafoon en trombone. En ook waarom hij vegetariër is geworden. Rob is tegenwoordig werkzaam in de metalen- en oud-ijzerbranche.


Edwin Hunter
Basgitaar
Ooit was Edwin een groeibriljantje in de dop en voor succes in de wieg gelegd, maar het leven liep anders. Dat begon op de dag dat Ed het idee opvatte om een gitaar ter hand te nemen. Als het daarbij was gebleven, waren de gevolgen nog te overzien geweest. Maar om nooit opgehelderde redenen knipte hij twee snaren van zijn lawaaiplank, en riep tegen iedereen die het maar horen wilde dat hij vanaf nu bassist was. Omdat zelfkritiek niet zijn sterkste kant is, heeft hij jarenlang op deze manier aansluiting gevonden bij allerlei obscure gezelschappen die vooral met zichzelf bezig waren. Sinds Edwin in het sociale plan van KatZmaV is betrokken,
gaat het beter met hem. Niet in de laatste plaats omdat zijn makkers hem een echte basgitaar
in de handen duwden; nu met de snaren wél in de juiste volgorde. En zie: het levert direct resultaat
op en zijn zelfvertrouwen is enorm toegenomen!

 

Rene Verheij
Drums
“Iemand moet het doen”, is de drijfveer van Rene om het geluid van KatZmaV te voorzien van
acceptabel slagwerk. En terwijl er overal in slagwerkland de klussen voor iemand als Rene voor het oprapen liggen, heeft hij toch besloten zijn diensten aan KatZmaV aan te bieden. Niet in de laatste plaats vanwege een riante Europese subsidiemaatregel die moet stimuleren dat Bulgaarse boerendochters voortaan op hygiënische wijze de befaamde Bulgaarse Kopkaas gaan bereiden. Dat Rene op basis van deze subsidieverordening zijn brood binnen KatZmaV verdient, zegt genoeg over zijn creativiteit.


Victor Striekwold
Trompet
In het dagelijkse leven is Victor cipier in een vrouwenvleugel. Omdat dit de nodige spanningen met zich teweeg brengt, speelt Victor op therapeutische basis op de trompet. Nu zijn voor die functie beslist betere kandidaten te vinden, maar in ruil voor sappige verhalen wordt hij binnen de KatZmaV-gelederen gedoogd. Daarnaast fungeert hij als tussenpersoon voor de niet nader te noemen lucratieve handel die de overige leden bedrijven met de vleugel waar Victor zoveel ingangen kent.


Erwin Eijkelkamp
Altsax
In zijn sporadische vrije uurtjes als trucker, is Erwin altijd van de partij bij de nazit na de repetities. Soms maakt hij ook nog een deel van de repetitie mee.
Dat zijn muzikale inbreng binnen KatZmaV beperkt is, is daarmee verklaard. Maar Erwins grootste drijfveer om toch niet af te haken, is zijn passie voor trucker- en countrymuziek, waarvan hij hoopt dat dit ooit nog op het KatZmaV-repertoire verschijnt. Dat hij tijdens optredens louter playbackt kan hem weinig deren, net zo min als het feit dat hij als enigste contributie betaalt voor het lidmaatschap van de band.


Marc van der Voort
Tenorsax
Eigenlijk is het allemaal de schuld van bakker Bertus,
dat KatZmaV nu met Marc opgescheept zit. Hij kreeg de twijfelachtige air om de plaatselijke fanfare te komen versterken met zijn sax, omdat er echt niemand anders meer te vinden was. Om Marc bij te scholen op het moderne genre qua timing en mimiek, werd hij gedetacheerd bij KatZmaV; daar was wél ruimte voor Marc. Dit re-integratieproject heeft tot gevolg gekregen dat KatZmaV nu al redelijk kan marslopen, vaandelzwaaien en bierdrinken, en dit jaar voor het eerst een huis-aan-huis-oliebollenverkoop gaat houden.

Rop Vieberink
Gitaar
Rop bestaat eigenlijk niet. Rop is namelijk een experiment van de Harvard University en de Pyongyang University of Science and Technology en heeft als doel om te onderzoeken of een inboorling na een licht medisch ingrijpen kan functioneren in een westerse samenleving. Rop is dus niet de echte naam van Bwongo Mbassah, bij zijn eigen stam ook wel bekend als ‘Bongo the Butcher’. De resultaten zijn bemoedigend: Rop functioneert vrijwel vlekke- moeite- en geruisloos in het Achterhoekse dorp Dinxperlo en heeft wegens zijn positieve instelling een aantal privileges gekregen. Dat zijn naast vingerhaken en haring kaken het spelen in KatZmaV. Dat laatste doet hij niet onverdienstelijk, en zo af en toe zijn ongemerkt en onbedoeld zijn Friese roots nog te horen.